vegetables

sayur-sayuran adalah makanan yang paling sihat, mereka menggalakkan kesihatan

Hak sayur-sayuran

Menanam benih bit

Ubi bit dua tahun merentas didebungakan tumbuh-tumbuhan. Semua jenis bit gula (makanan dan gula dan ruang makan) dengan mudah boleh melintasi antara satu sama lain, jadi untuk memelihara kesucian jenis yang ketat pengasingan ruang (2,000 m).  Pada tahun pertama penanaman sel gula bit ratu berkembang, pada tahun kedua mereka ditanam dan benih adalah.

Sebelum penanaman akar bit diselesaikan dengan teliti, dan daging diperiksa oleh luka membujur dengan menangkap seorang akar suku, tetapi tanpa merosakkan kepala. Permaisuri sel beets dengan cincin cahaya dibuang. Taburkan yang dipotong dengan serbuk arang.  Di kawasan utara Rusia untuk meningkatkan hasil benih bit dan mempercepatkan kematangan mereka adalah amat penting dalam 1520 hari percambahan ratu.

Ia menggalakkan pembentukan awal perbungaan.  Percambahan sel-sel ratu bit ditambah dropwise dalam rumah hijau, tetapi ia boleh dilakukan pada rabung terlindung. Pada yang selamat, seksyen baik panas daripada menggali parit kedalaman 25 cm, 100 cm lebar dan panjang, bergantung kepada keperluan. Parit yang dipenuhi dengan najis panas dan diliputi lapisan tanah yang longgar 10 cm

Kemudian ditambah sel-sel ratu dropwise, yang meliputi mereka dengan 2 humus cm. Untuk membuat ratu prikopat persekitaran sederhana lembap. Di samping itu, tikar mereka, pemecatan atau lapisan tebal jerami di 2530, lihat Selepas bahaya fros telah berlalu dan akar tumbuh semula, secara beransur-ansur mengeluarkan penutup.

Ditanam sel-sel ratu dalam telaga, yang dibuat daripada 500 g baja dan 100 g abu bercampur dengan bumi. Apabila penanaman dua baris pada rabung jarak antara lubang-lubang berturut-turut 50 cm dan 70 cm antara baris bit yang tenggelam dalam arak itu atas alasan yang sangat ketat mereka memerah soket dan yang menyumbang kepada pemulihan tanah kapilari, yang ditambah air.

Semasa pertumbuhan semula itu baja nitrogen ratu diberi makan mereka, dan kemudian (sebelum berbunga) untuk lebih baik masak benih membuat campuran daripada 2 baja fosfat bahagian dan 1 bahagian kalium garam. Di bawah setiap akar diletakkan 30 g campuran ini.  Satu keadaan yang sangat diperlukan bagi menjaga arak ibu (testis), melonggarkan baris.

Setelah batang mencapai ketinggian penerbangan 1015 sm, picit atasnya sebanyak 11.5 cm, yang menyumbang kepada pucuk sampingan yang kuat pertumbuhan semula dan pembentukan sarang yang kukuh. Di samping itu, dari Julai 15 hingga mengeluarkan semua hal berkembang muda, yang pastinya tidak akan mempunyai masa untuk memberi benih matang pada akhir musim yang semakin meningkat.  Testis perlu mengikat ubi bit untuk kepentingan, kerana berat tumbuhan biji nalivshihsya jatuh ke tanah dan benih bercambah.

Testis dipengaruhi oleh aphids dan bit gula bit terbang. Langkah-langkah kawalan semburan atau nikotinsulfatom anabasine (satu baldi air yang diambil 30 g sulfat anabasine dan ditambah ke 4050 g hijau sabun). Bermula dari 2025 pada bulan Julai, testis menghasilkan bit teliti keratan (pasynkovanie) pucuk axillary terlambat dan mencubit keluar puncak hal berkembang, tidak lagi terlibat benih.

Ia sudah tentu harus ingat bahawa berbunga dan masak benih bit berlaku sangat tidak sekata dan ditangguhkan sehingga musim luruh lewat.  Dengan membersihkan testis bermula apabila semak pobureet 7 glomeruli benih. Penuaian yang terpilih di 23 dos. Kelewatan menuai hasil dalam kerugian hasil benih, kerana mereka mudah jatuh dan bahagian yang terbaik daripada mereka hilang. Semak dipotong dengan gunting sickles atau taman dan diletakkan di atas kain tersebut.

Dikumpul testikel digantung di attics atau bangsal untuk mengeringkan dan masak.  Pengirikan benih kering dijalankan secara manual, diikuti dengan pembersihan benih. Kemudian benih bit tertakluk kepada pengeringan tiruan pada suhu 5055 C. Jangan terlalu panas benih, kerana ini membunuh janin mereka. Kelembapan mengehadkan bit benih perlu 15%.

benih bit, sayur-sayuran, bit, satu sayur akar