vegetables

sayur-sayuran adalah makanan yang paling sihat, mereka menggalakkan kesihatan

Hak sayur-sayuran

Jenis lobak

Jenis Carrot dibahagikan kepada masak kepada empat kumpulan utama: awal, pertengahan dan lewat sederhana. Kumpulan yang pertama matang dalam tempoh 60 hingga 80 hari, kedua 80-115 hari, yang sederhana lewat matang kelainan kepada 90-114 hari dan kumpulan terakhir jenis buah-buahan akan memberi anda lebih dari 130 hari selepas ditanam.  Jenis lobak awal matang kelainan, "Nantes 4" dan "Nantes 14" yang paling popular di negara kita.

Tanaman akar, ini adalah jenis silinder dalam bentuk, warna oren, licin dengan daging berair. Berat janin adalah sekitar 150g. Buah pelbagai ini lobak anda boleh mula makan setengah bulan selepas ditanam, walaupun buah mencapai kematangan penuh selepas 90 hari dari permulaan percambahan. Buah dari jenis lobak "Nantes 4" dan "Nantes 14" sempurna disimpan.

Salah satu jenis sahaja untuk di tanam di musim bunga rekomenduemyhP "Tushon." Lobak kelas ini boleh dimakan dalam tempoh 2 bulan selepas pucuk pertama. Gred "Tushon" takzheP adalah daging berair dan lembut. Mempunyai buah yang panjang, 20 cm, mempunyai jisim kira-kira 150 gram, oren tepu.   Jenis lobak sederhana pelbagai matang "tiada tandingan" sengaja mengambil namanya.

Buah pertama pelbagai ini kaya dengan karotena, dan kedua, ini jenis sempurna disimpan, tanpa kehilangan rasa dan sifat berfaedah. Lobak merah di dalam kelas ini warna merah-oren dan mempunyai bentuk kon.  "Guerande" - tengah-kelas satu lobak lebih. Matang penuh buah-buahan jenis ini semakin 3-4 bulan selepas bermulanya kuman.

Lobak merah di dalam kelas ini sangat baik disimpan sehingga musim bunga berikutnya, tetapi mempunyai sedikit daging yang sukar dan begitu mentah, tidak sangat lazat. Varieti salad lobakpanjang daripada akar kelas "Guerande" kira-kira 10 cm warna dari jingga pucat ke oren-merah.  Satu lagi jenis matang purata, yang mempunyai banyak kelebihan, "Vitamin 6". Pulpa buah pelbagai ini warna merah-jingga, berair dan agak manis, kaya dengan karotena.

Ia adalah pelbagai ini adalah disyorkan untuk digunakan dalam bentuk mentah, seperti salad. Akar lama tidak sampai cm lebih daripada 11 dan mempunyai bentuk silinder. Gred "vitamin 6" sempurna disimpan.  "Losinoostrovskaya 13" - pelbagai toleransi sejuk dipertingkatkan, adalah disyorkan untuk penanaman pada musim gugur. Buah pelbagai ini lobak besar, sehingga 20 cm panjang dan seberat sehingga 150 gr., Satu bentuk silinder.

Daging ini enak dan lazat, boleh dimakan mentah, merah-oren warna.  Jenis lobak sederhana dan lewat matang agak biasa jenis lewat lobak merah, "Ratu Musim Luruh." Lobak merah di dalam kelas ini walaupun, licin, kon dalam bentuk dan agak besar. Isi pelbagai ini lobak lazat dan sangat berair, warna merah yang kaya-oren.

Buah daripada kultivar "Autumn Permaisuri" adalah baik dan disimpan untuk jangka masa yang panjang.  "Flakoro" kultivar terlambat, berhasil tinggi, mempunyai buah yang sangat panjang. Lobak tanaman pelbagai ini memberikan enak, baik disimpan dan akar mempunyai keupayaan unik untuk menyerap hampir tiada nitrat.

pelbagai lobak merah, satu sayur akar, salad, lobak merah